Brdska trka Zlatibor otvara Šampionat Srbije 9. juna

Brdske trke

Četvrta Međunarodna brdska trka “Nagrada Zlatibora 2024” otvoriće zvanično Šampionat Srbije na brdskim stazama u subotu 08. odnosno nedelju 09. juna. Takmičenje se pored Nacionalnog i Otvorenog Šampionata Srbije boduje i za Kup Zlatibora, a organizator je kao i do sada ASU “Zlatibor” uz podršku opštine Čajetina. Pored toga uvršteno je i u Šampionat Severne Makedonije i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Takmičenje se svečano otvara već u petak u 19.00 časova na Kraljevom trgu u centru Zlatibora. Staza se za saobraćaj u subotu zatvara od 10.00 sati, da bi prvi plaćeni trening počeo u 11.30. Zatim sledi start prvog zvaničnog treninga u 13.30. a drugog pola sata nakon završetka prvog. U nedelju se staza zatvara u 09.00 sati, a start drugog plaćenog treninga je u 10.00. Prva vožnja trke od planirane dve je tačno u podne. Obe sa sabiraju za plasman.

Staza na Torniku dužine je 2690 metara, minmalne širine 6,4 metara, visinika ralika starta i cilja je 85 metara, dok je prosečan uspon nešto preko 3 posto.