Milovan Vesnić ponovo na podijumu, vikend u Poljskoj završio kao treći

Brdske trke

Nakon tehničkih problema koji su primorali trofejnog srpskog automobilistu da preskoči dve predhodne trke, Milovan Vesnić se u velikom stilu vratio u evropski šampionat na brdskim stazama osvajanjem treće pozicije na takmičenju u Poljskoj.

Više od 50.000 gledalaca na stazi Limanova kraj Krakova bilo je više nego oduševljeno vožnjama najboljih vozača Evrope, a nakon ovog uspeha srpski as ponovo se vratio na treću poziciju FIA EHCC nakon sedam odvezenih rundi.

“Automobil već u Portugalu nije funkcionisao dobro, a zbog zgusnutog kalendara nismo bili u mogućnosti da se kvalitetno pripremimo. I u Poljsku smo došli pravo iz radionice i ovaj takmičarski vikend bio je istovremeno i test kakav posao smo uradili. Zadovoljan sam postignutim vremenima, treće mesto u ovakvoj konkurenciji je više nego fantastičan uspeh. Automobil je dobro funkcionisao a podaci koje mo sakupili pomoćiće da se još bolje pripremimo za trku koja se u avgustu vozi u Švajcarskoj”, izjavio je Vesnić.

Aktuelni šampion Evrope, Italijan Antonino Miljulo sa “micubiši lancerom” pobednik je trke u Poljskoj, ispred Makedonca Igora Stefanovskog u “hjundaiju i30” i našeg asa Milovana Vesnića sa “audijem RS3 LMS”.