Uroš Brkić pobedio na brdskoj trci u Slovačkoj

Brdske trke

Uroš Brkić, jedini predstavnik Srbije, zabeležio je spektakularnu pobedu na juče održanoj brdskoj auto-trci u Slovačkoj, koja se bodovala za FIA Centralno evropsku zonu. Ovo je bila deseta trka u sezoni, a Brkić je svojim nastupom sa prototipom Norma M20F osvojio prvo mesto u klasi E2-SC.

Međutim, trka nije bila ni malo lak zadatak za takmičare, jer su se suočili sa izuzetno teškim vremenskim uslovima. Jaka kiša i gusta magla znatno su otežali put do vrhunskih rezultata, čineći takmičenje pravim izazovom za sve prisutne.

Na trci je nastupilo 105 takmičara, što svedoči o značaju ove trke za auto-sport i CEZ. Brkić je uspehom na ovoj trci preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 5,5 bodova prednosti nad drugoplasiranim takmičarem, što ga stavlja u odličan položaj pred naredne četiri trke do kraja sampionata.

Sledećeg vikenda, na red dolazi trka u Srbiji, na Tari, gde će Brkić imati priliku da se takmiči pred domaćom publikom, posle više od godinu dana pauze, što ga kako sam kaže posebno motiviše.