Uroš Ivković zadovoljan debitantskom sezonom

Autoslalom Brdske trke Kružne trke

  Uroš Ivković je jedan od najmlađih učesnika u Šampionatu Srbije u kome je počeo da se takmiči ove sezone u disciplinama brdo, krug i autoslalom, a njegov debitantski automobil je Zastava Yugo 55 N. Ranije je vozio i karting, a ovaj prespektivni mladić dolazi iz trkačke porodice, jer mu otac Miloš već godinama nastupa na auto-trkama.

  Nakon sticanja uslova za dobijanje takmičarske licence, ovaj Zaječarac je svoj debi imao na domaćem terenu, gde je uzeo učešće na prvoj trci sezone autoslaloma u svom Yugu. To je ujedno bio i prvi test za automobil. Godinu dana ranije, na ovoj istoj trci je nastupio kao promotivni vozač u kartingu. Nakon autoslaloma, na red je došla i prva brdska trka za njega u Negotinu.

  “Prva brdska trka u Negotinu mi je krenula jako dobro, brzo sam se navikao na auto i ostvario dobro vreme i jako sam zadovoljan postignutim na prvoj trci, jer mi je cilj bio da je pre svega završim. Sledeća brdska trka je bila na Miroču, gde je bila dosta jača konkurecija u mojoj klasi, ali sam se i tu dobro snašao i izvukao maksimalno iz vozila i napravio solidno vreme.  Poslednja brdska trka ove sezone za mene je bila na Sopotu, a ta staza je veoma brza, ali sam se i tu dobro snašao i opet izvukao maksimano iz auta, koji nije najkonurentinij, ali je po meni i po rečima starijih odlična ulaznica u svet autmobilizma”, priča mladi debitant.

  Na red je došla i prva kružna trka na začelju sezone u Kraljevu, na legendarnoj stazi Beranovac, koja je i ove godine opravdala jaku konkurenciju, bar kada su slabije klase u pitanju.

  “Zatim sam vozio svoju prvu kružnu trku na Beranovacu, gde je bila veoma jaka konkurecija i jako zahtevna staza. U subotu zbog tehničkih problema završavam na osmom mestu od startovanih trinaest takmičara, ali u nedelju kada smo uklonili sve probleme sa startovao sa devet mesta i završavam na petom, opet od trinaest vozača. Jako sam zadovoljan na uspehu ove godine na trkama, a tu pre svega moram da se zahvalim mojoj porodici na podršci, zatim mom klubu “AS Racing” iz Zaječara kao i klubu “AS”, kao i svima koju su doprineli mojoj prvoj sezoni”, jasan je Ivković.

  Pored njega, ove sezone smo imali još par jedva punoletnih debitanta, koji su pokazali i dokazali da ovaj sport ima perspektivu pre svega u mladim takmičarima, zbog kojih se vredi boriti da se isti vrati na neku višu lestvicu.

  “I sledeće godine planiram da učestvovanje na svim brdskim trkama, tako da će biti prva puna sezona za mene, kao i na nekim kružnim stazama, a moguće čak i neki autoslalom, ako bude bilo potrebno, što da ne, svako iskustvno je dobro došlo”, poručio je za kraj debitant.