Vasilije Jakšić predstavlja novi automobil za pohod na Evropu – sve u znaku broja 1

Brdske trke

Crnogorski automobilista, Vasilije Jakšić, nakon neverovatnog šampionskog niza godina na samom vrhu u Crnoj Gori, Centralnoevropskoj Zoni i na kraju, samoj Evropi, ove godine je propustio celu sezonu i nismo imali priliku da ga viđamo za volanom trkačkog automobila. Kotoranin je nakon osvajanja evropske krune prodao svoj Micubiši i krenula je potera za novim izazovom. Među brojnim opcijama, izbor je na kraju pao na Hjundai i30 N TCR, šampionski automobil u rukama Igora Stefanovskog koji je ove godine nasledio upravo Jakšića kao kralj evropskog brda.

Ambicije su jasne – Jakšić i 2024. godine cilja na novu evropsku titulu, drugu u karijeri. Pred njim je veliki izazov, ovoga puta možda još veći jer je konkurencija sada još snažnija nego 2022. kada je takođe na mišiće uspeo da osvoji titulu na poslednjoj trci u Buzetu. Jedan od najbržih vozača današnjice će imati još jedan ne tako mali izazov, a to je adaptacija na novi automobil koji je sušta suprotnost od onoga što je vozio pre. Hjundai i30 N TCR je pravi fabrički automobil s trkačkim vešanjem, kočnicama i sekvencijalnim menjačem, a ono što je najbitnije, svojih 340 KS šalje isključivo na prednju osovinu, što ovaj automobil čini veoma zahtevnim zbog nervoznog prednjeg i veoma laganog zadnjeg kraja.

Upravo će Jakšić i njegov i30 N TCR biti glavne zvezde događaja 11.11.2023. koji će se održati u vinariji Storia di Pietra, kada će proslavljeni automobilista predstaviti svoj novi automobil za novi pohod na sami vrh Evrope. Jakšić nije mogao odabrati bolji datum za promociju automobila – četverostruki broj 1, sve u znaku broja koji će zasigurno želeti da vidi pored svog imena na kraju sezone 2024. Kompletan događaj je osmišljen tako da ne odudara od predstavjlanja trkačkih bolida velikih svetskih timova, a Jakšić i ovim činom pokazuje koliko ozbiljno ulazi u novu sezonu. Imajući u vidu da sada poznaje sve staze, te njegovu sirovu brzinu ukombinovanu s talentom, Crna Gora ima favorita broj jedan za osvajanje nove evropske krune u brdskim trkama.