Marko Adžić u novu sezonu ulazi u novom automobilu

Brdske trke

  Marko Adžić, mladi automobilsta iz Budve i akteulni šampion klase 1400 A, za sledeću sezonu nabavio je Rover MG ZR 1,4 grupe A. Ove godine nastupao je u atraktivnom Zastava Jugu 65 1,3 grupe A, koji mu je i doneo naslov prvaka Crne Gore, nakon veoma uzbudljive sezone. Klub za koji nastupa je AMSK “Podi” iz Herceg Novog, sa kojima i nastavlja saradanju.

  Sa Markom smo obavili kratak razgovor, a on nam je preno svoje utiske nakon sezone: “Što se tiče sezone veoma teško je počela, nekih 20 dana pred prvu trku na starom autu Pežou 106 crkao mi je motor i bio sam primoran da ga prodam. Zatim se odlučujem da kupum auto kod mog prijatelja Krešimira Petrovica, Yuga 65 1.3 Gr A i sa njim počinjem sezonu u veoma jakoj konkurenciji”, započeo je mladi šampion.

  Šampionat Crne Gore ove godine imao je pet trka, četiri su se vozile na domaćem terenu, dok je poslednja rezervisana za trku u susednoj Hrvatskoj.

  “Sezona se otvara prvom trkom u Kotoru, gdje je padala kiša i gdje pobjeđujem. Mogu reći da mi veoma dobro leži da vozim po kiši. Zatim se selimo na Njeguše, gdje završavam na drugom mjestu i gubim prvo za svega 0,1 sekundu. Onda je na red došla trka u Pljevima, gdje sam imao mali problem, ta staza je više odgovarala konkurentima, jer oni voze Pežoe, dosta jače automobile od mog i tu trku završavam kao treći. Potom ide trka u Herceg Novom, to je mogu reći domaći teren Podi, koju organizuje moj klub AMSK “Podi” za koji ja vozim, na čelu sa Boškom i Slađanom Radović. U nedelju završavam na drugom mjestu, radi malog peha, nekih jedan km pred cilj otvorila mi se hauba i bio sam primoran tako da vozim do kraja”, priča Adžić.

  Poslednja trka sezone, početkom oktobra u Dubrovniku, odlučivala je ko će postati šampion.

  “I zadnja trka, peta po redu, koja se vozila u Dubrovniku, odlučivala je šampiona klase između mene i još dva konkuretna, gdje smo bili u četiri boda. Dakle, ko pobjedi on je šampion klase za 2023. U subotu na dva treninga prvo vrijeme uz malu dozu rezerve za nedelju. Nedelja, dvije vožnje i naravno pobjeda u obije, sa prednošću od po pola sekunde ispred drugoplasiranog. Tako da me taj rezultat dovodi do šeste titula šampiona Crne Gore na Brdskim stazama”, sabrao je svoje utiske naš sagovornik.

  Automobil je nabavio u Hrvatskoj, tačnije u Dubrovniku, a koji ubrzo stiže u novu garažu na crnogorskom primorju, gde će spremno da čeka početak nove sezone.

  “Što se tiče sledeće godine, odlučili smo se na još jedan novi potez. Zahvaljujući sponzorima i mom cijelom timu, koji je oko mene tokom svake trke, kupili smo auto kod mojeg dobrog prijatelja Marija Barovića iz Dubrovnika. U pitanju je MG Rover 1,4 Gr A. Auto je rađen za reli i naravno za brdske staze”, preneo je svoje planove Adžić.