AMSK “Gorštak” prvi u konkurenciji klubova u Pljevljima

Brdske trke

Auto-moto sportski klub “Gorštak” iz Kolašina na nedavno održanoj Zimskoj brdskoj auto trci u Pljevljima zauzeo je zavidno prvo mesto u konkurenciji klubova. Klub je za kratko vreme okupio zavidan broj takmičara, a imaju uspeha i na brdskim trkama, sa planom da se uskoro oprobaju u organizaciji.
Sa nama je razgovor vodio predsednik kluba Marko Janković nakon trke, pa nas je upoznao sa radom i budućim planovima.
“Klub je osnovao moj pokojni otac Milinko Mišo Janković, koji je bio jedan od najtrofejnih vozača zimske lige, rekorder skoro svake staze u zimskoj ligi. Ja sam ponovo obnovio klub u želji da što više zaživi ova vrsta sporta kod nas u Kolašinu, kao i ljubav prema ovom sportu. Klub je opet već tri godine aktivan, takođe je na prvim mjestima što se tiče trona trka u zimskom periodu”, upoznao nas je Janković, a zatim se osvrnuo na rezultate i pohvalio članove kluba: “Takmičari su sve uglavnom mladi momci iz Kolašina, koji postavljaju ozbiljne rezultate i pokazuju njihovo znanje i vještinu za volanom na najbolji način. Slobodno mogu reći kao predsjednik kluba da sam ponosan na svoju ekipu. Pogotovo da ih pohvalimo za rezultate u Pljevljima, kada su osvojili zbirno prvo mjesto.”
Oni su aktivni član Auto i karting saveza Crne Gore, a već sada kreću u pripreme za organizaciju svog prvog takmičenja, pa se nadamo da će njihovi napori za rezultat imati povratak trka u njihovo matično mesto nakon više od decenije pauze.
“Planovi kluba su da učestvujemo na svim takmičenjima, zimske i ljetnje lige. Pored toga, čak želimo i da budemo domaćini u Kolašinu sa pozivnom trkom, koju ćemo se truditi da organizujemo već u ovoj godini, sa ciljem da to bude tradicionalno mesto u kalendaru šampionata Crne Gore”, rekao je predsednik.
Nama ostaje da im poželimo što bolje rezultate i da ostvare svoje ambicije u naredom periodu.