CEZ Brdska trka Pljevlja 2022 – 20. i 21. avgusta

Brdske trke

Na stazi “Dajevića Han – Rudnica” nadomak grada na Ćehotini ovog vikenda biće održana međunrodna brdska auto trka “Pljevlja 2022”, koja će se bodovati za FIA Centralno evropsku zonu, Šampionat Crne Gore i Kup Pljevlja.

Takmičenje se vozi na atraktivnoj stazi dugačkoj 4350 metara na deonici puta Dajevića Han – Rudnica.

U subotu i nedelju, 20. i 21. avgusta, na okupu će se naći najbolji crnogorski automobilisti, koji će se nadmetati za šampionat CEZ-a u kojem učestvuju predstavnici 14 zemalja. Ovo je treća trka Šampionata, nakon prve koja je organizovana u Podima kod Herceg Novog i druge u Kotoru.

U Pljevljima su priveli kraju obimne pripreme za trku koja već godinama pleni pažnju zbog odlične staze, koja ima evropsku perspektivu, kao i zbog dobre organizacije. Ovaj grad je već 15 godina na mapi uspešnih domaćina brdskih trka, zimskih auto trka, a često se boduje i za CEZ. Organizator je tradicionalno AMSK “AP sport” iz Pljevalja.

Za subotu su planirani zvanični treninzi, a u nedelju trka (od dve vožnje). Start prvog treninga zakazan je tačno u podne, dok će prva trka u nedelju početi sat ranije. Staza se zatvara sat vremena pre početka takmičenja.