Brdska trka Pljevlja: Asanović “po šablonu”

Brdske trke

Ovoga vikenda nakon duže pauze ponovo se vozi trka za Šamoionat Crne Gore u brdskim trkama. Poslednja stanica je bio Kotor, CEZ trka koja je dovela veliki broj takmičara iz regije Centralne Evrope, a i trka u Pljevljima je takođe dovela velik broj takmičara iz regiona, isto se bodujući za CEZ. Organizator trke, AP Sport Pljevlja se potrudio da i ove godine spremi stazu što je bolje moguće, a izvršeni su i radovi na kritičnom mestu i stavljen je novi sloj asfalta.

Prvo mesto na današnjim treninzima je osvojio dominantni Nikola Asanović. Nakon pobede u Cazinu gdje je i postavio novi rekord staze, Podgoričanin je došao u Pljevlja u odličnoj formi. Teško je očekivati da iko drugi zauzme prvu poziciju sutra, a Nikola se može pohvaliti i novim rekordom staze u Pljevljima kojeg je preuzeo ni manje ni više nego od svog starijeg brata, Miloša Asanovića. 

Drugo mesto je osvojio Demoli Gazmend za volanom Radikala, a za najbržim Asanovićevim vremenom je kasnio preko 13 sekundi. Treće mesto je pripalo Valdetu Kačandoliju u Suzuki Sviftu, a bio je i najbrži takmičar kategorije jedan. Obojica prvi put voze u Pljevljima i nemaju prethodnog iskustva na ovoj stazi.

Četvrta pozicija generalnog plasmana, a druga u Šampionatu Crne Gore je pripala Dejanu Niloviću u prototipu Global GT koji doslovno “diše za vratom” gostujućim vozačima i pretenduje na drugo mesto generalnog plasmana.

Peti je bio Filip Petković koji je ove godine kombinovao nastupe u domaćem i Šampionatu Evrope, a umesto Švajcarske, Petković je ipak odabrao Pljevlja i došao do petog najbržeg vremena dana.

Šesti je bio gost iz Slovenije, Anže Dovjak koji je došao s vrlo atraktivnim Pežoom 208 Reli4 i nastupa u okviru CEZ šampionata. U grupi 5, bio je ubedljivo najbrži, a i u generalnom plasmanu je ostvario sasvim respektabilna vremena. 

Atraktivni Luka Špadijer je došao do sedmog mesta generalnog plasmana. Niti spadanje zadnjeg bočnog staklenog panela nije omelo munjevito brzog Cetinjanina da dođe do visoke sedme pozicije u generalnom plasmanu sa svojom Zastavom 750.

I dok njegov brat vodi bitku u Švajcarskoj za novu pobedu u Evropskom šampionatu, Milan Jakšić je odlično otvorio svoj trkački vikend u Pljevljima osmim mestom generalnog plasmana i prvim u klasi N2000.

Poredak najbržih 10 su kompletirali Nemanja Kašćelan na devetom mestu i veteran Željko Radonjić na desetom mestu.

Jedini predstavnik Srbije na brdskoj trci u Pljevljima, Uroš Brkić, treninge je završio na 11. mestu. Brkić je u Cazinu imao velikih tehničkih problema, ali čini se da ih je uspeo rešiti pre novog starta.