Povratak zimskih trka na Žabljak

Montenegro Winter Cup

Prvog martovskog vikenda, u subotu i nedelju 4. i 5. marta, na stazi Žabljak – Momčilov Grad, održaće se revijalno-turistička zimska brdska auto trka „Kup Žabljak 2023“.

Organizator trke je Auto moto sportski klub „AP Sport Pljevlja“, a generalni pokrovitelj trke će biti Opština Žabljak uz ostale brojne sponzore. Podsetimo, AP Sport Pljevlja je organizovao i prvu ovogodišnju trku, voženu upravo u Pljevljima.

Ovo će biti prva zimska trka na Žabljaku nakon 2021. godine, a upravo je na Žabljaku 2018. oživljena ova popularna disciplina, a kasnije se “Montenegro Vinter Kup” širio i na druge lokacije. Obzirom na lokaciju staze, očekujemo da će takmičari imati pravu zimsku trku u snežnim uslovima, kakve pamtimo upravo 2018., ali i 2021. kada se poslednji put vozilo na Žabljaku. Dužina staze iznosi 2.400 metara.

Program trke počinje u subotu 4. marta kada je od 08.00 do 11.00 sati zakazan tehički pregled i verifikacija učesnika, dok je start prvog zvaničnog treninga u 12.00. Odmah nakon prvog sledi i drugi trening. U nedelju je isti raspored, start prve vožnje je u podne, dok je druge odmah nakon završetka prve. Obe vožnje se sabiraju za plasman na trci.