Miodrag Miljković ove sezone na reliju i brdskim trkama

Intervju

Miodrag Miljković, takmičar u Klasi I 1150 N, ove sezone odlučio je da svoju primarnu disciplinu kružne trke zameni relijem i brdskim trkama. Miljković je inače jedan od retkih automobilista koji se u minuloj deceniji “borio na tri fronta” u sve tri discipline.


Na kružnim trkama je debitovao još 2015. godine, a obzirom da dolazi iz Kraljeva, nekako je krajnje prirodno da svoju karijeru krene da gradi od Beranovca, poznate staze.

Uporedo sa kružnim trkama popularni Mićo je imao i česte izlete na brdske trke, a kako se Srbija reli zadnjih par godina vozi u Vrnjačkoj banji, odučio je da i tamo debituje 2018. godine, a zatim nastupi i 2020. i 2021. i ostvari za sada solidan uspeh, obzirom na inferioran automobil, koji nije primarno pripremljen za ovu zahtevnu disciplinu.


Planovi za ovu sezonu su veliki, dodatno podstaknuti dobrim završetkom minule sezone, samo što se sada u reli ulazi dosta ozbiljnije.
“Sezonu 2022 nastupamo na brdskim trkama za “Q2 Racing Team” iz Čačka i reli za “Rabas Motorsport”. Kružne trke preskačemo u ovoj sezoni, eventualno može da se desi da se pojavim na Beranovcu pred domaćom publikom.

Prioritet je da na brdskim trkama ove godine ponovimo rezultat iz 2019. godine i štaviše poboljšamo rezultate. Ambicije su da se u prva tri vozimo u klasi, kao što smo uradili 2019.”, izneo je Miljković svoj plan za sezonu.

Automobil sa kojim će nastupati ostaje isti, uz dodatna poboljšanja koja se rade ove zime, a ostaje veran i svom proverenom suvozaču. Konkrecnija u ovoj klasi je uvek jaka, a on je i sam veliki zaljubljenik u Yuga, tačnije “mali N”.
“Auto je trenutno u Kragujevcu, kod proverenog tjunera Miloša Petrovića, a koji će se potrditi da se pojavimo i predstavimo u što boljem izdanju.
Naravno, nastupiću i na reli takmičenjima sa suvozačem Bobanom Slavkovićem. Probaćemo uz pomoć, kluba i prijatelja da osposobimo još jedan motor za “mali N”, da imamo za ovu sezonu, pošto smo na 53. Srbija reliju napravili zavidan rezultat i osvojili četvrto mesto u klasi. Samim tim, imamo cilj da se uvozamo još bolje i da predstavimo klub i naše ambicije u što boljem svetlu”,
rekao je Mićo.