Martin Surilov u C3, četvrti Reli 2 auto u Bugarskoj

Reli

Martin Surilov, bugarski reli as i Šumena, za ovu sezonu nabavio je šampionski Sitroen C3 Reli 2, koji je do pre mesec dana bio u vlasništvu ekipe PH Sport iz Francuske, a koji je minule sezone vozio Erik Kamili.

Automobil je već stigao u Bugarsku, a gledano hronološki to je peti automobil ove specifikacije. Prvo su tu bile dve Škode Fabije od Miroslava Angelova, a prošle godine isti automobil nabavili su i Plamen Stajkov i Anton Titov, a sva tri automobila domaća publika imala je priliku da vidi na Srbija reliju.
Peti, pomenuti C3, je poslednja evolucija ovog modela, sve što postoji homologirano za C3 to ima i ovaj automobil, a prilog u tome govore da je dva puta bio šampion Francuske, sa dve različite posade.

Što se tiče planova oni su za sada nejasni, ostaje da se vidi kada izađe kalendar Šampionata Bugraske, pa samim tim može da se desi da prvi nastup bude u Rumuniji u maju.
Potrebno je dosta kilometara za adaptaciju na C3, nakon Micubišija Lanser evo IX, koji je bio zastareli automobil N specifikacije, ali je u rukama ovih momaka prošle godine stigao do pobede na sprint reliju. On do sada nije upisao nastup na Srbija reliju, pa se nadamo da će to učuniti koliko ove godine.

Izvori: bgnrc.info foto: bgnrc.info i privatna arhiva