Aldin Ćorović najbrži na treninzima za zimsku brdsku trku „Memorijal Nikola Asanović Pljevlja 2023“

Montenegro Winter Cup

Sezona zimskih brdskih trka u Crnoj Gori je ponovo počela. U Pljevljima se vozi prva ovogodišnja zimska trka koja je okupila 27 takmičara. Od ove godine, trka nosi naziv “Memorijal Nikola Asanović” kao pomen na tragično preminulog takmičara, ali pre svega dragog prijatelja i čoveka, Nikolu Asanovića. Nikola je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 6. septembra 2022. godine, a njegov klub “AP Sport Pljevlja” je odlučio da obe trke koje organizuje u Pljevljima nazove upravo po njemu.

Danas su na rasporedu bili treninzi, a najbrži na otvaranju sezone je bio Aldin Ćorović u Audiju RS3, predstavnik kluba domaćina AP Sport Pljevlja. Iza Ćorovića, smestio se nekadašnji šampion Montenegro Vinter Kupa (bivši naziv ovog takmičenja) Balša Đurićković, koji i ove godine kroti svog Golfa, a koji mu je prošle sezone zadao dosta problema. Odličan je bio i Milivoje Bulatović, koji je ostvario treće najbrže vreme dana u svojoj Opel Korsi. Poredak pet najboljih su kompletirali Nebojša Grujić u Pežou 106 i Aleksandar Krstevski u Ford Fokusu.

Po klasama, najbrži su bili:
ATV: Daris Plakalo
999 A: Filip Jelić
1200 A: Dejan Kovačević
1400 A: Nebojša Grujić
1600 A: Milivoje Bulatović
2000 A: Aleksandar Krstevski
+2000 A: Aldin Ćorović
+1700 B: Balša Đuričković
+2500 C: Veljko Stanišić

Zvanična trka je na rasporedu sutra, a start prve vožnje je u 12.00. Neke od najboljih fotografija prvog dana možete pogledati ispod: