Otkazan 56. Srbija reli

Reli

Ono što se u velikoj meri očekivalo nakon velikog skandala na Tari kada je iz banalnih razloga prekinut Tara reli 2023, sada se obistinilo. Kratkom objavom, bez konkretnog objašnjenja i saopštenja za medije, na sajtu SAKSS-a je podeljena vest kako se najstarije automobilističko takmičenje u Srbiji otkazuje. Za sada nemamo nikakvih informacija koji je zvanični razlog otkazivanja Srbija relija.

Istorija se tako ponavlja nakon deset godina. Upravo pre deset godina, 2013. godine je poslednji put otkazan Srbija reli, dok se još vozio u okolini Užica. Razlozi otkazivanja te godine su obelodanjeni na zvaničnoj konferenciji za medije, kao i putem pisanog saopštenja, a očekujemo da isto dobijemo i u slučaju ovogodišnjeg izdanja relija. Koliko je loša situacija u domaćem reli šampionatu govori i činjenica da se ovo takmičenje vozilo čak i 1999. godine, svega tri meseca nakon kraja bombardovanja SR Jugoslavije, ali ga ove godine neće biti.

Otkazivanjem i poslednjeg relija u sezoni, spuštena je zavesa na verovatno i najgoru godinu za reli u Srbiji u novijoj istoriji, obzirom na to da je od pet relija, održan samo jedan i to onaj u Mionici na samom početku sezone. Pred domaćim relistima je duga i teška međusezona u kojoj će morati da se bore za sebe i svoju disciplinu, kao i rešenja akutnih problema koji ih muče već godinama. Do tada, napretka, a verovatno ni relija neće biti na našim stazama.