Autoslalom Veliko Gradište 2024 za nastavak sezone 27. i 28. aprila

Autoslalom

  Druga takmičarski vikend Nacionalnog šampionata Srbije i Otvorenog prvenstva Srbije u autoslalomu po prvi put će se održati u Velikom Gradištu, nadomak Srebrenog jezera.

  Kao i predhodna dva takmičenja koja su vožena u Zaječaru i ovde će se održati dve trke, jedna u subotu 27. aprila pod nazivom Autoslalom “Gradište – Srebreno Jezero I” i druga u nedelju 28. aprila pod nazivom Autoslalom “Gradište – Srebreno Jezero II”. Ogranizator takmičenja  je ASK “GAGA Avala racing team” iz Beograda, dok je pokrovitelj opština Veliko Gradište, Vinarija “Ćosić” i Sportski savez opštine Veliko Gradište.

  Dužina staze iznosi 1560 metara, a sastoji se od četiri slaloma, tri šikane i tri kapije, od toga su dve duple, dok je minimalna širina 5,2 metara, a nalazi se neprosredno pored Dunava. Za sve takmičare biće veoma izazovno, obzirom da je već na početku sezone veliki broj bodova u igri, dok drugi šampionati nisu ni počeli.

  Program takmičenja počinje u subotu od 07.00 do 09.15 je tehnički prijem i verifikacija, start prvog zvaničnog treninga je u 10.15 časova, dok je start prve vožnje trke od planirane tri u 13.00 časova. Dodela priznanja pobednicima je u kafeu “Art” 60 minuta nakon završetka. Što se tiče programa na drugoj trci identičan je kao i prvu.