Autoslalom “Nagrada Rakovice I i II 2024” 11. i 12. maja u Beogradu

Autoslalom

  Treći takmičarski vikend za takmičare u disciplini autoslalom na programu je druge sedmice maja, kada se u gradskoj opštini Rakovica u Beogradu vozi “Nagrada Rakovice I i II 2024” i to kao dupla trka. Jedno takmičenje zakazano je u subotu 11. maja, a drugo u nedelju 12. maja.

  Boduje se za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije i Prvenstvo SAKSS-a, a organizator je ASU “Zeka auto sport” iz Beograda, koji je i ranije bio organizator autoslaloma u Beogradu.

  Staza “Rakovica” nalazi se u krugu nekadašnje fabrike DMB, s prvi put u Šampionatu našla se prošle godine. Radovi na stazi traju uveliko i verujemo da će takmičare dočekatijoš bolji uslovi. Sama staza dužine je 1590 metara, sa asfaltnom podlogom.

  Program takmičenja idenitičan je u oba dana, pa tako nakon verfikacije i tehničkog pregleda u ranim jutranjim časovima, sledi prvi trening u 10.00 sati. Start drugog zakazan je za 11.30, a prva vožnja trke o planirane tri je u 13.00. Ceremonija priznanja najboljima uslediće u 19.00 sati.