Autoslalom Zaječar 2024 otvara sezonu 13. aprila

Autoslalom

  U vikendu pred nama, možemo reći sada već tradicionalno, Šampionat Srbije počinje autoslalomom u Zaječaru, koji će i ovoga puta biti duplo takmičenje. U subotu 13. aprila će se održati autoslalom “Kraljevica – Zaječar I”, dok se u nedelju 14. aprila vozi “Kraljevica – Zaječar II”.

  Organizator takmičenja ASU “As” iz Zaječara, dok su pokrovitelji grad Zaječar, vinarija “Ćosić” i Sportski savez grada Zaječara. Trka se boduje za Nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije u autoslalomu.

  U predhodne dve sezone trka je održavana na Zvezdanu, a sada se vraća na Kraljevicu, gde je urađena potpuno nova podloga.  Takmičenje je na ovoj stazi voženo 2021. godine i to u letnjem terminu, a ranije je tu vožen i super specijal u okviru relija, tako da je Kraljevica poznato ime svim ljubiteljima automobilizma.

  Program u subotu počinje verifikacijom učesnika i tehničkim pregledom vozila u terminu od 07.00 do 09.15 časova. Start prvog treninga od dva zakazan je za 10.15. Start prve vožnje trke od planirane 3 je u 13.00 sati. Dve vožnje se sabiraju za plasman. U nedelju je satnica ista kao i u subotu.

  Dužina staze iznosi 1900 metara, sa pet slaloma, dve šikane i četiri kapije, podloga je asfaltna, a minimalna širina staze iznosi pet metara.