Uroš Brkić zvanično šampion CEZ-a za 2023

Brdske trke

Sinoć je u Nacionalnom češkom auto klubu u Pragu svečano održano proglašenje šampiona za 2023. godinu u FIA Centralno evropskom šampionatu u automobilizmu. Uroš Brkić jedini je srpski automobilista kome je ove sezone uručena titula šapmiona Centralne Evrope.

Sa svojim prototipom NORMA M20F, Brkić je pobeđivao širom kontinenta u klasi E2-CN/SC. Među eminentnim gostima bili su i predstavnici saveza iz različitih krajeva Evrope, koji su s ponosom uručivali nagrade najboljima.

U izjavi nakon ceremonije, Brkić je istakao: “Ovo mi je treća titula u Centralnoj Evropi, i sigurno je da ću se potruditi i naredne godine da je odbranim. Za mene je velika čast biti među najboljima u ovom takmičenju.”

Dodao je i: “Godina iza mene nije bila laka, posebno jer je to bila prva godina od kada sam prešao iz automobila u bolid. Ali sada, sa većim iskustvom i kilometrima iza sebe, siguran sam da će ova godina biti lakša. Osim ove titule i godinu dana ranije bio sam šampion Centralne Evrope u kategoriji automobila, a imam i iskustvo kao vicešampion Centralne Evrope u endurans kružnim trkama.”

Uzbuđenje za budućnost nije jenjalo, jer Brkić najavljuje: “Uskoro ćemo organizovati konferenciju za medije, na kojoj ćemo detaljno predstaviti sve planove za naredne izazove.”

Za kraj je iskoristio priliku i da se zahali zasluznima za uspeh: “Svakako bih iskoristio priliku da se zahvalim svojoj porodici na podrsci, pratećem timu, generalnom sponzoru kompaniji Marinković Hofmann i AK “Galax”, kao i svim drugim ljudima i kompanijama koje su me pratile na ovom putu.”