Andrej Jašić sezonu započinje nastupom na „Quattro River Rally 2024“

Reli

Mladi bajinobaštanski automobilista, Andrej Jašić, svoju karijeru bazira prvenstveno na kraljevskoj disciplini – reliju. Kako je sudbina te discipline u našem šampionatu potpuno neizvesna, Jašić je bio prinuđen da potraži alternativu negde van Srbije, a to je Alpe Adria Kup. Kalendarom je planirano deset relija, od toga tri u Hrvatskoj, dva u Sloveniji, tri u Italiji i dva u Austriji. Ono što je jako važno Jašiću, to je činjenica da pored uređenog sistema takmičenja, u okviru Kupa postoji klasa za automobile Rally5 / R1 specifikacije, što u domaćem šampionatu nije slučaj.

Kao i prošle godine, Jašić ostaje veran svom Sitroenu DS3 R1 s kojim je nastupao i na nekoliko trka prošle godine, kao i na Reliju Poreč pre nego što je kvar na automobilu okončao njegov nastup. O novostima i planovima u 2024. godini, mladi Bajinobaštanin je govorio za RallyMagazin.RS, a u nastavku čitajte kakva su njegova očekivanja u sezoni pred njim:

„Ove godine smo se odlučili da vozimo Alpe Adria Kup, a odabrali smo 5 trka: tri u Hrvatskoj i dve u Sloveniji. Vozimo sa istim autom kao i prosle godine, a to je Sitroen DS3 R1. Novost je da ove sezone vozimo za NV Rejsing tim, s Nenadom Vićentićem na čelu kojim se i  ovim putem zahvaljujem na poverenju i za svu pomoć i podršku. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Prvi na rasporedu je „Quatrro River Rally“  koji se vozi u okolini Karlovca, a na istim brzincima koji će se voziti par nedelja kasnije u sklopu WRC relija.

Zahvaljujem se mojoj porodici, prijateljima i novom klubu na ukazanom poverenju, a takođe i sponzorima.“, zaključio je Jašić.

„Quattro River Rally“ će biti vožen po treći put u istoriji, a prethodna dva izadnja su bila veoma dobro posećena, s jakom startnom listom i brojnim zvezdama iz WRC 2 šampionata koji koriste taj reli kao šansu da se upoznaju sa stazama i podese svoje automobile za WRC Reli Hrvatske. Listu zvezda predvodi Pepe Lopez, senzacija sa prvog relija sezone u Monte Karlu koji dolazi da se što bolje navikne na hrvatske brzince, kao i Jona Lauri, dok će posebno atraktivan biti Nikolaj Grijazin, fabrički vozač Sitroena. Ovogodišnji „Quattro River Rally“ se vozi od 5.4. do 7.4.