Željko Marković brani boje Srbije na „time attack“ trci u Bugarskoj

Autoslalom

Takmičari iz Srbije ove godine beleže dosta nastupa van granica naše države. Prvi su se preko granice zaputili „krugaši“ koji su do sada vozili na Hungaroringu i Slovakijaringu, a prošle nedelje smo na WRC Reliju Hrvatska imali i svoje predstavnike nakon 12 godina. Novi nastup preko granice sprema i Željko Marković koji će nastupati u Bugarskoj za svoj matični klub ASU „As“ iz Zaječara.

Marković, jedan od trojice takmičara iz Srbije, nastupat će na „time attack“ trci u Vidinu koja se vozi u nedelju 1.5.2022.. „Time attack“ takmičenja su najsličnija „Superdriver“ kupu koji se vozio prethodne dve sezone. Marković je već do sada promenio nekoliko disciplina, pa je tako nastupao na brdskim trkama, autoslalomu i već pomenutom Superdriver kupu, a ovo je poptuno nova disciplina za takmičara ASU „As“ iz Zaječara.

„Trka u Vidinu će biti zanimljiv izazov za mene. Još uvek se uvozazam u svoj novi auto s kojim nastupam na autoslalomu u našem Nacionalnom šampionatu, a nadam se da ću biti konkurentan i među domaćim takmičarima u Bugarskoj. Glavni fokus mi je na osvajanju što višeg plasmana na kraju našeg Šampionata.“,  zaključio je Marković pred nastup u Bugarskoj.