ASU “Avako rally team” ove sezone organizuje brdsku trku Divčibare

Brdske trke

ASU “Avako rally team”iz Valjeva osnovano je 2018. godine i već od osnivanja može da se pohvali klubskom titulom na reliju iz 2018. godine. Nakon toga klub nije imao velike takmičarske ambicije, ali je konstantno nastupao u Šampionatu Srbije.

Od ove sezone u planu im je orgnizacija brdske trke na Divčibarama, a datum održavanja je 14. avgust.

Nešto više o planovima kluba za ovu sezonu saznali smo iz razgovora sa Miroslavom Brankovićem

“Na predstojeću brdsku trku na Zlatiboru dolazimo sa čak sedam takmičara, a na Tari smo imali šest, što je drugi najbrojniji klub na trci. Akcenat ove sezone smo stavili na brdske trke, a oprobaćemo se tradicionalno i na reliju.

Ove sezone se mnogo ozbiljno radi u klubu, a prvenstveno tu mislim na pripreme za održavanje brdske trke “Divčibare 2022”. Organizacija za sede teče po planu, neke priprme su već odrađene tako da se nadam da će sve biti spremno za start za nešto manje od dva meseca, izneo je Branković.

Klub poseduje i jaku infrastruktru i opremu za automobilizam, što je naravno neophodno ako mislite da se bavite ovim sportom.

“Konstanto ulažemo u svoje resurse i infrastrukturu kluba i imamo svoje vučne prikolice za takmičarska vozila. U klubu imamo svoja četiri automobila koji se koriste na brdu i reliju, a dva na autoslalomu. Tu je i radionica i garaža koja služi za održavanje takmičarskih vozila, a u budućnosti planiramo da sve to dodatno proširimo i postanemo još brojniji sa šampionskih ambicijama, a i u organizaciji takmičenja”, rekao je Branković.