Vrhunski učinak Stefanovskog, Vesnića i Jurišića u Francuskoj

Brdske trke

Ovoga vikenda u Francuskoj je počeo Šampionat Evrope u brdskim trkama. Kao i prošle godine, San Žan du Gar je bio domaćin prve trke šampionata, a region su predstavljali Igor Stefanovski, Mikica Vesnić i Matija Jurišić. Stefanovski i Jurišić su nastavili svoje takmičenje u EHCC, dok im se Vesnić pridružio nakon nekoliko godina u TCR šampionatima.

Već na treninzima je bilo jasno da su „naši“ momci veoma konkurentni u svojim grupama te da će biti glavni favoriti za najviše plasmane. U grupi 3, prvo mesto je odneo dvostruki šampion Evrope na brdskim stazama, Igor Stefanovski, koji je nakon treninga sedeo na trećem mestu, ali je u nedeljnoj trci izvukao najviše iz svog Hjundaija i30 TCR. Borbu za pobedu je vodio s Mikicom Vesnićem koji je ostao veran svom starom Audiju RS3 LMS TCR kojeg su po svemu sudeći, vrhunski pripremili za učešće na brdskim trkama pa su bili konkurentni već od starta. Iako su očekivali da će veliku pretnju predstavljati Talijan Antonio Miliolo, nakon prve vožnje je bilo jasno da je Talijan ispao iz konkurencije za pobedu u Francuskoj.

Mladi riječki automobilista, Matija Jurišić, u Francuskoj je upisao svoju prvu pobedu u Šampionatu Evrope. Za volanom svoje Škode Fabije S2000, Jurišić je i pored manjih tehničkih problema u prvoj vožnji uspeo da u obe vožnje ostvari bolja vremena od glavnog konkurenta, Poljaka Serafina u Micubiši Lanseru EVO X.

Naredna trka Šampionata Evrope je već za dve sedmice. Čuveni Rehberg se nakon nekoliko sezona ponovo vratio u kalendar, a jedini iz ove grupe takmičara koji je ranije vozio Rehberg je Stefanovski, dok će Vesniću i Jurišiću ovo biti prvi nastup na slavnoj austrijskoj stazi.