Brdska trka Kolašin 2023 – Jakšić postavio najbrže vreme na treningu

Brdske trke

  Pozivna brdska trka “Kolašin 2023” počela je danas zvaničnim treninizima, a najbrže vreme u prvoj vožnji postavio je Milan Jakšić u Hondi Sivik tajp R. On je stazu dugačku 2300 metara prešao za 01:37,4 minuta, dok je drugoj vožnji napravio grešku i zakačio šikanu.

  Drugo najbrže vreme dana zabeležio je Marko Danilović u Pežou 106 1,3 koji je pozajmio od Milutina Krivokapića, a danas je vozio 01:37,820.

  Darko Rakočević je danas bio konstantan, obe vožnje vozio je u sekundu, a u drugoj njegovo bolje vreme iznosi 01:38,050 što je ujedno treće najbrže postignuto danas. Njegov Folksavegn Golf druge generacije danas je radio besprekorno,  a iskoristio je dobro i prednost domaćeg terena.

  Na startu treninga našlo se ukupno 27 takmičara, a jedan od favorita Aldin Ćorović u moćnom Audiju A3 od 650 ks danas nije uspeo da odvozi treninge, ali do sutra bi trebalo da reši problem i nađe se na startu trke.

  AMSK “Gorštak” iz Kolašina, koji je orgnizator prve brdske trke ove sezone u Crnoj Gori, start je zakazao sutra za 12.00 časova, a trku će otvoriti evropski šampion Vasilije Jakšić.