Ivan Subotić savršenim učinkom započeo odbranu titule u Šampionatu Crne Gore

Brdske trke Intervju

S mladim Ivanom Subotićem smo vas upoznali prošle godine. Aktuelni šampion Crne Gore u brdskim trkama u klasi N1150 je prošle godine napravio pravu senzaciju osvojivši titulu sa svega 17 godina. Da se radi o zrelom i perspektivnom vozaču, jasno je i nakon prve dve trke na kojima je slavio. Subotić gradi svoju prednost veoma sigurno i korača ka novoj tituli. Iako je sezona u svojoj ranoj fazi, jasno je da momak iz Risna nosi ulogu glavnog favorita u ovogodišnjoj trci za titulu.

Subotić je ostao veran svom automobilu koji ga savršeno sluša, baš kao i prošle godine. Na samom početku sezone je upisao pobedu u Podima, jedinoj stazi na kojoj nije trijumfovao prošle godine. Sada je Subotić „kompletirao“ pobede na svim stazama, a na „domaćem terenu“,  Kotoru, nastavio je svoju dominaciju i pobednički niz koji traje još od jula prošle godine kada je slavio upravo na Trojici. Osim što je vrhunski vozač, Subotić pokazuje i pravi takmičarski i sportski duh, što ne viđamo često čak ni kod nekih starijih kolega, a kada već u svojim prvim godinama pokazuje takve manire, šta možemo očekivati tek kasnije.

„Srećan sam što sezone ide ovim tokom. Šampionska titula u 2021. mi je dala veliki vetar u leđa za nastavak bavljenja ovim sportom. Teško je u svakom pogledu. Veoma sam mlad, potrebno mi je još mnogo iskustva, a teško je sakupljati trkačke kilometre i općenito kilometre za volanom u mojim godinama. Ipak, uz dosta razumevanja mojih roditelja, nalazimo kompromis kako bih održao svoju formu na zadovoljavajućem nivou. Pobede u Podima i Kotoru mi mnogo znače, samim tim što ostajem nepobeđen još jula prošle godine. Za sada ne znamo gde nastavljamo sezonu. Najavljena je trka u Kučima, ali pojavile su se određene špekulacije u koje ne želim ulaziti. U svakom slučaju, dolazi jedan lakši dio sezone obzirom na to da sada ponavljam staze koje sam već vozio i više nema nepoznanica. Nadam se da ću uspeti da održim ovu formu i produžim pobednički niz što je više moguće, a uz kvalitetnu konkurenciju koju imam sigurno neće biti lako.“ Izjavio je Subotić za RallyMagazin.RS nakon trke u Kotoru.

U nastavku sezone, planirane su trke u Kučima, Pljevljima, Šavniku i Dubrovniku, a mladom Subotiću želimo puno uspeha i u nastavku sezone.