MBAT Kotor 2024 na programu 1. i 2. juna

Brdske trke

Međunarodna brdska auto-trka “Memorijal Tripo Bukilica” Kotor – Trojica 2024 druga je trka ove sezone za Šampionat Crne Gore i Prvenstrvo Hrvatske. Pored toga, trka se boduje i za Kup Kotor, gde će nastupiti i veliki broj takmičara iz regiona, a organizator je AMSK “Kotor” uz podršku opštine Kotor.

Nema sumnje da je Kotor jedna od trka sa najdužom tradicijom i jako dobrom organizacijom u ovom delu Evrope, pa ne čudi činjenica da se na listi prijava nalazi 132 učesnika. Pored takmičara iz Crne Gore i Hrvatske, tu si i predstavnici iz Srbije, Severne Makedonije i Kosova uprkos tome da se ovo takmičenje ove sezone ne boduje za FIA CEZ. Pored sjajne organizacije, tu je i kotorska publika, koja živi za ovaj sport i koja popuni sva slobodna mesta pored staze od starta do cilja, što je dodanti motiv za sve učesnike.

Program trke počinje već u petak administativni proverama od 16.00 do 20.00 časova. Vanredni tehnički prijem je u subotu 1. juna od 08.00 do 08.30 kada se i zatvara staza za saobraćaj. Start prvog zvaničnog treninga je u 11.00, a drugog pola sata nakon prvog. U nedelju je strat prve vožnje trke od planirane dve u 11.00, a obe se sabiraju za konačan plasman.

Staza na kojoj se vozi dužine je 4350 metara, sa visinskom razlikom od 280 metara, širine je 6. Start je u Novom naselju, a cilj na Trojici.