Tuzlak na vrhu Bosne i Hercegovine: Armin Mujkanović BH Vozač godine 2023

Brdske trke

Auto Media Group je po osamnaesti put organizovala prestižni izbor BH Vozača godine. Za tu nagradu, od 2005. godine konkurišu samo najuspešniji vozači u Šampionatu BiH iz različitih disciplina. Imena koja su je u prošlosti ponela, govore o njenoj težini i vrednosti. Na listi su imena poput Nevena Vukasovića, Suada Hote, Bakira Hadžića, Mladena Šoljića i drugih. Po prvi put, ovu nagradu je osvojio Armin Mujkanović. Ovo je ujedno i prvi put da je jedan automobilista iz Tuzle ponio ovo vredno priznanje.

Mujkanović je osvojio ovu nagradu u izuzetno jakoj konkurenciji, a zasluge za osvajanje može pripisati svojoj prvoj tituli u seniorskoj karijeri koju je izborio u izuzetno teškom i konkurentnom Prvenstvu Hrvatske. Među četrnaest nominiranih vozača, Mujkanović je osvojio najviše glasova stručnog žirija u čijem su sastavu legendarni vozači Bosne i Hercegovine, kao i sportski funkcioneri i novinari.

„Ovo priznanje je ispunjenje sna za mene. U detinjstvu, dok sam vozio karting, često sam maštao da budem barem nominovan za ovo priznanje, ali sam bio prilično skroman i realan. Znao sam da moje finansijske mogućnosti ne prate moje ambicije, tako da je bilo prilično teško da budem uopšte nominovan. Ove godine sam prvi put bio među kandidatima, a već u prvoj nominaciji sam izabran u veoma jakoj konkurenciji. Ovime mogu zaključiti svoju godinu iz snova koja je bila najuspešnija u seniorskoj karijeri, ali zasigurno i najteža u životu. Pred nama je borba za pronalazak budžeta za sezonu 2023. što neće biti ni malo lako, ali nadam se da će sva priznanja koja sam osvojio, kao i titula iz prošle sezone pomoći u pronalasku sponzora koji su neophodni za dalje takmičenje.“, zaključio je Mujkanović.

Nagrada „BH Vozač godine 2023“ biće uručena Mujkanoviću u Sarajevu, 16.2.2023. godine u Domu mladih Centra Skenderija.