Zimska trka Kameno Borići 2024 – Bašić najbolji na trenizima

Montenegro Winter Cup

Treća i poslednja trka zimske sezone u Crnoj Gori, pod nazivom “Kameno – Borići 2024” – Kup Mimoze danas je zvanično otvorena kada su voženi zvanični treninzi, a najbrže vreme 01:52,092 ostvario je Vučko Bašić u Pežou 106 grupe A.

Organizator takmičenja je AMSK “Herceg Novi”, a na startu, nakon verifikacije, našlo se ukupno 30 takmičara iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Staza Kameno – Borići dužine 2100 metara, pokazala se kao pravi izazov. U noći između petka u subote pala je jaka kiša, ali na sreću do podne se razvedrilo i staza potpuno osušila, pa su uslovi za vožnju bili idealni.

Bašić, obzirom da dolazi iz susedne BiH nastupio je van konkurencije, a drugo i najbolje vreme u domaćoj konkurenciji ostvario je Balša Đuričković u Golfu 4×4, a koje iznosi 01:53,306. Treće vreme, odnoso drugo, postavio je Dejan Kovačević u Opel Astri 2,0 koji je se odlično snašao na domaćem terenu, a vozio je 01:54,823.

Sutra su na programu dve vožnje koje se sabiraju za plasman, a start je zakazan za 12.00 časova. Staza se za saobraćaj zatvra sat vremena ranije.