Zimska trka Pljevlja 2022 – Stanišić najbrži na treningu

Montenegro Winter Cup

Na stazi Dajevića Han – Rudnica nadomak Pljevalja danas su voženi zvanični treninzi druge zimske trke ove sezone u Crnoj Gori. Podred stalnih učesnika ovog takmičenja, učešće su uzeli i takmičari sa brdskih trka, koji su konfiguraciju ove staze iskoristili da provere svoje automobile.
Najbrži danas je Veljko Miko Stanišič u Hondi Sivik tajp R, koju je nabavio nedavno od Baćka Vujovića, a prva prva provera novog automobila mu je donela i najbrže vreme staze, koju je izvozio u vremenu od 01:44,650 minuta. Staza je skraćena u odnosu na svoje standardno izadnje, pa njena dužina sada iznosi 2200 metara.

Novi automobil za ovu sezonu spremio je i Balša Đuričković, koji je svoju Opel Korsu zamenio Golfom 4×4, a nakon problema u Šavniku danas je izgleda pokazao svoj puni potencijal, pa tako drugo vreme u generalnom plasmanu nije razlog za nezadovoljstvo. Njegovo najbolje vreme danas iznosi 01:47,600.
Treće vreme zabeležio je Aldin Ćorović, koji svoju formulu preko zime ostavlja u garaži, a na stazu je izveo Opel Korsu 2,0. Ćorović u drugoj vožnji je imao vreme 01:48,330.

Četvrto i najbolje vreme od terenaca postavio je Ivan Ražnatović u Poršeu Kajen, koji je prosto leteo stazom u ovom moćnom automobilu, a bolje vreme iznosi 01:49,390.
Na startu treninga našao se ukupno 41 takmičar, što je odličan uvod za sutrašnju trku, u kojoj će se voziti dve vožnje koje se sabiraju za plasman, a start prve zakazan je tačno u podne.