2. Delta Winter Rally Show: Lista prijavljenih posada

Reli

Drugo izdanje zimskog relija u Hrvatskoj

Pre dve godine, voženo je prvo izdanje zimskog relija u Čazmi, u blizini Zagreba. Hrvatska prestolnica je domaćin brojim automobilističkim takmičenjima, a na samo 60 km od Zagreba vozi se i jedini zimski reli u Hrvatskoj. Premijerno izdanje ipak nije ponudilo željene vremenske uslove, već je bio reli kao i svaki drugi. Ipak, ove godine je prognoza nešto drugačija i posade bi se mogle susresti sa snegom. Pred posadama je 49,76 kilometara brzinskih ispita. Voziće se na tri staze: Čazma, Šimljanik i Donji Miklouš.

Početak relija je u subotu, 5. februara u 18:01 kada kreće prvi brzinski ispit, super specijal Čazma dužine 2,68 km. Već narednog jutra, u nedelju, 6. februara kreće jurnjava BI Šimljanik 1. Treći brzinac, Donji Miklouš 1 startuje u 10:31. Nakon kratke pauze, posade kreću na drugi „krug“. U 12:31 startuje Šimljanik 2, a u 14:01 Donji Miklouš 2.

Za ovogodišnji „Delta Winter Rally Show“ je prijavljeno 28 posada iz tri zemlje: Hrvatske, Sloveniej i Italije. Uprkos najavama na Reliju Santa Domenika u novembru 2021, na startu ovog relija neće biti niti jedne posade iz Srbije. Listu predvode posade u N4 automobilima, a pored njih nastupiće i pet odličnih Rally4 automobila.

Kompletnu listu prijavljenih posada pogledajte OVDE.