Brdska trka Tara 2022 otvara sezonu u Srbiji

Brdske trke

Sezonu brdskih trka u Srbiji otvoriće Brdska trka “Tara 2022”, koja se vozi u nedelju 05. juna. Nakon pauze od čak deset godina, automoblisti se vraćaju na svoju omiljenu lokaciju, u nešto ranijem terminu, obzirom da se Tara uglavnom vozila krajem leta. Organizator je ASK “XM racing team”, a uz pokroviteljstvo opštine Bajina Bašta. Trka se boduje za Nacionalni  šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije.

Konfiguracije staze je sasvim nova, vozi se deonica na popularnim “hartovima”, a u dužini od 3310 metara. Za plasman se boduju dve vožnje koje se sabiraju. Intenzivni radovi na stazi sprovedeni su minulih dana, postavljena je nova zaštitna ograda, asflatirane neke deonice, a sama staza detaljno očiščena.

Program trke počinje u subotu 04. juna, kada je zakazan tehnički pregled vozila i verifikacija takmičara u periodu od 14.00 do 17.00 časova u Sportska hala – Bajina Bašta. Start prvog zvaničnog treninga je u nedelju 05. juna u 10.00 sati, a pola sata nakon završetka prvog sledi drugi trening. Start prve trke predviđen je za 14.00, dok je druge u 16.00. Proglašenje pobednika je u 18.30 u Sportskoj hali – Bajina Bašta.

Uz takmičare koji nastpaju u ovoj disciplini, veliki broj se očekuje i sa relija, koji će ovu trku da iskoriste kao prvi, pravi test pred sezonu.