Kalendar zimskih trka u Crnoj Gori za 2024

Montenegro Winter Cup

Sezonu u auto-moto trkama na našim prostorima sada već tradicionalno otvaraju zimske brdske auto-trke u Crnoj Gori. Nedavno je izašao i kalendar za ovu sezonu, a koji se sastoji od tri takmičenja.

Kao i prošle godine, čast da bude domaćin i otvori sezoni imaće AMSK “AP Sport” iz Pljevalja, a koji su svoje takmičenje zakazali za 27. i 28. januar. Sezona se zatim nastavlja u Mojkovcu 17. i 18. februara, a organizator je AMSK “Gorštak”, koji je prošle godine organizovao pozivnu brdsku trku u Kolašinu i time zatvorio zimsku, odnosno otvorio sezonu na brdskim trkama u Crnoj Gori. Zadnja trka zakazna je za 02. i 03. mart, a u organizaciji AMKS “Hereceg Novi”, a voziće se na Kamenom, pa se tako nakon par godina Herceg Novi vraća kao grad domaćin i zimskih trka.

Pravilnikom za ovu sezonu definisane su 3 kategorije, u prvoj A kategoriji su klase do 1200, 1600 i 2000 cm, zatim kategorija B za terenska vozila klasa do 2000 i preko 2000 cm i kategorija C bez ograničenja. Pravilnik možete pročitati na linku.