Brdska trka “Kolašin 2023” vozi se 29. i 30. aprila

Brdske trke

  Pozivna brdska trka “Kolašin 2023” voziće se poslednjeg vikenda aprila u organizaciji AMSK “Gorštak” iz Kolašina. Ovo je prvo takmičenje ove sezone u Crnoj Gori, ako izuzmemo zimske trke, a ujedno i prva trka u organizaciji ovoga kluba.

  Staza na kojoj će se trka održati nalazi se na putu ka Ski Centru i dužine je 2500 metara, a voziće se dve vožnje koje će se sabirati za plasman.

  Što se tiče programa trke sve počinje u subotu 29. aprila od 08.00 sati od kada traje tehnički pregled vozila i verifikacija takmičara. Nakon toga uslediće i zvanični treninzi, a start prvog zakazan je za 11.00 časova. U nedelju 30. aprila je nešto drugačiji raspored, pa tako će start prve trke biti u podne, a druge u 13.30 časova. Svečana dodela priznanja najboljima je u 16.00.

  Prva trka za Šampionat vozi se u Kotoru 13. i 14. maja pa je ovo idealna prilika za poslednju, finalnu pripremu takmičarskih automobila pred početak sezone. Klase će biti raspređene prema pravilniku AKSCG za razliku od revijalih zimskih trka, ali i pored toga očekuje se veliki broj takmičara sa “zimske lige”.