Brdska trka “Nagrada Negotina 2022” za vikend 16. i 17. Jula

Brdske trke

  Četvrta trka Nacionalog šampionata Srbije i Otvorenog prvenstva Srbije voziće se u Negotinu, na stazi kod manastira Bukovo, a pod nazivom „Nagrada Negotina 2022“.

 Organizator je Automobiskli sportski klub „Gaga Avala racing team“ iz Beograda, a suorganizator je Automobilsko sportsko udruženje „AS“ iz Zaječara, dok je pokrovitelj opština Negotin.

  Program takmičenja raspoređen je u dva takmičarska dana, pa tako je subota 16. jul rezervisana za tehnički pregled i verifikaciju u periodu od 07.00 do 11.30 časova. Start prvog, plaćenog treninga je u 13.00 sati, da bi zvanični počeo tačno u 15.00.

  U nedelju 17. jula start prve trke je tačno u podne, a 15 minuta nakon završetka prve slede još dve trke. Sve tri vožnje sabiraju se za plasman. Staza „Manastir Bukovo“ dužine je 2620 metara, visinska razika iznosi 145 metara, a minimalna širina staze iznosi 5,8 metara.

  Pored domaćih takmičara, očekuje se i veliki broj gostiju iz Bugarske, a među njima izdvajamo Iliju Carskog, poznato lice na srpskim stazama, a dolazi u moćnom Micubišiju Lanser devete generacije.