Senzacionalni Nebojša Grujić prvi na treninzima u Šavniku!

Montenegro Winter Cup

Početak sezone zimskih trka u Crnoj Gori

Dočekali smo i da se pauza od automobilističkih takmičenja završi i da konačno krenemo s praćenjem trka s lica mesta. I evo nas, 29. januar 2022. stigli smo na Šavnik da ispratimo prvu „revijalno-turističku“ brdsku auto trku u Crnoj Gori ove sezone. Ovo takmičenje se nekada zvalo Montenegro Winter Cup, a sada nosi nešto drugačiji i duži naziv. Uzbuđenje je isto, a po prvi put smo stigli u Šavnik zbog zimske trke. Već tokom samog prolaska stazom smo uvideli da će biti veoma uzbudljivo i zanimljivo, kako za vozače, tako i za publiku.

Prvo mesto na današnjim treninzima je pripalo Nebojši Grujiću. Grujić je neverovatnom vožnjom na drugom treningu došao do ubedljivo najbržeg rezultata dana u svom Pežou 106, s kojim se takmiči u okviru klase do 1.400 ccm.

Druga pozicija je pripala Milošu Bojanoviću. Vozeći svoju Opel Korsu, Bojanović je bio daleko najbrži u klasi do 1.600 ccm. I Grujić i Bojanović su prava iznenađenja dana pošto ih do sada nismo viđali na stazama, ali momci očigledno imaju dosta talenta i perspektivu u automobilizmu.

Treće mesto generalnog plasmana je pripalo licu kojeg ipak jako dobro poznajemo. Uz prvo mesto u klasi, Alen Piranić se ponovo vratio na sneg i pokazao da ga forma nije napustila. Ostao je veran Folksvagen Golfu i klasi do 2.000 ccm. Iako je danas bio treći, sigurno možemo računati na Piranića na sutrašnjoj trci da će dati sve od sebe da pobedi i tako otvori sezonu.

Treninzi su okupili sasvim solidan broj takmičara, njih 36 ukupno. Među njima, bilo je već dobro poznatih imena kao što su Mitar Karadžić, Milorad Stanimirović, Sava Nikčević, Goran i Miloš Milošev, Balša Đuričković, ali i aktuelni prvak Crne Gore u brdskim trkama u klasi N-2000, Milan Jakšić.

Rezultate današnjih treninga možete pogledati ispod, a ukoliko planirate gledati uživo trku u Šavniku, podsećamo vas da je start prve vožnje u 12:00, a start druge u 13:30. Obe vožnje se sabiraju i dobija se konačno vreme trke.

RallyMagazin RS Team