Andrej Jašić na 24. Rally Poreč 2023

Reli

Posada u sastavu Andrej Jašić / Mirko Stanić ovoga vikenda putuje za Hrvatsku, gde će uzeti učešće na 24 izdanju relija u Poreču. Automobil sa kojim se takmiče je Sitroen DS3 R1, a nastupaju za ASK “Rid Sport” iz Perućca, koji ima bogato iskustvo kada su u pitanju međunarodni reliji. S druge strane, ovo će biti prvi reli u novom automobilu, a kratke provere su imali na brdskim trkama u Negotinu i na Tari.

Ovo će biti prvi međunaordni nastup za mladog relistu iz Bajine Bašte, a očekivanja su svakako velika: “Odlučili smo se da odemo u Hrvatsku na reli Poreč, da se oprobamo u malo jačoj konkurenciji takmičara da vidimo gde smo i šta možemo. Očekivanja su prvenstveno da završimo reli, a ako bude sve po planu možda i da osvojimo i neki pehar. Naravno, želim da se zahvalim prvenstveno svojim sponzorima koji su mi omogućili da se pojavim na ovom takmičenju, kao i mojoj pratećoj ekipi u sastavu Milorad Petričević, Saša Petričević i Nebojša Jašić”, rekao je on.

Takmičenje se bodujue za FIA Centralno evropsku zonu, kao i Nacionalni i Otvoreno prvenstvo Hrvatske. Ukupna dužina relija iznosi 308,83 km, dok na osam brzinskih ispita otpada ukupno 75,04 km. Kompletan takmičarski deo realizovaće se u subotu 30. septembra.